Pust pust.

Nu kan jag äntligen pusta ut lite efter stort bröllop och supersvåra tentor. Förra veckan och den här veckan har varit helt otroligt stressiga! Därav glest med inlägg i min blogg och dåligt med email (forlat J). Men vet ni vänner? Nu heter jag officiellt Anna Karin Waldoch!! Jag måste fortfarande skicka in den svenska namnändringen, men enligt amerikansk standard så har jag nu ändrat namn. Känns bra faktiskt. Lite konstigt att jag har behövt vänta sa länge, men nu har allt fallit på plats äntligen. Jag ska berätta om bröllopet lite senare, jag sitter på jobbet just nu och ville bara visa att jag fortfarande lever ifall någon var orolig.

Vackert i oktober

I helgen hade vi äntligen fint och soligt väder. Jonathan och jag har varit inställda på att ta en hösttur på the St Croix Riverboat i Stillwater en helg den här hösten, men tyvärr har alla helger hittills varit tråkiga och regniga med åska och grejer. Så i lördags blev det äntligen fint så vi ringde för att boka biljett men naturligtvis var det överbokat så det fanns inte plats for oss. Men vi kände ändå för att göra något kul sa vi åkte ner till Stillwater ändå eftersom det är en sån vacker liten förort. (Mamma och pappa borde veta vad jag pratar om.)

Naturligtvis var vi inte de enda som hade Stillwater i tankarna denna lördagseftermiddag för det tog en evighet att hitta parkeringsplats. Men till slut fann vi oss tillrätta, och vi bestämde oss för att äta middag pa The Dock Cafe som ligger alldeles vid St Croix River. Vi hade en underbar eftermiddag, det var skönt att äntligen spendera lite tid utomhus tillsammans.

Efter helgen blev det omedelbart kallt så den här veckan har jag frusit en del. Bröllopsplaneringen börjar gå mot sitt slut men jag har fortfarande saker att göra, plus att det är tentaveckor nu. Naturligtvis får min bil för sig att börja krångla, så just nu är den hos en bilfixare och jag ar rädd att fakturan kommer att bli megadyr. Bara för att jag inte kan klura ut hur man kollar oljan. Jag gjorde ett stort misstag men tänker inte gå närmare in på det för då kommer jag att bli misstagen för en idiot. Och det vill jag ju inte :)

Så idag fick jag ta bussen till jobbet, och Lisa (min räddande ängel) kommer och skjutsar mig till min lektion och kommer även och hämtar mig från min lektion ikväll. Jag har snälla svägerskor jag.

Passport to Europe - Stockholm

Rubriken ovan är namnet på ett TV-program som jag såg tidigare ikväll, på the Travel Channel. Samantha Brown är kvinnan som åker världen runt och får bo pa lyxhotell, uppleva nya kulturer, smaka exotiska maträtter osv osv. Jag kan inte undgå att bli avundsjuk. Vilket jobb!!! När jag inte har så mycket annat för mig brukar jag titta på hennes program (de visas dagligen) och drömma mig bort till destinationer långt bortistan. Just ikväll dock, var det Stockholm på menyn, och naturligtvis blir jag hemsjuk istället. Eller vad heter det nu på svenska??? Jag ar helt och hållet språkskadad redan och jag har inte bott i USA på heltid längre än ett halvår. Jag behöver hitta svenska vänner. Jag vet att de finns här, jag har träffat några på IKEA. Och det finns en tjej pa min skola som är svensk, men jag har inte träffat henne ännu. Svenskasvenskasvenska. Nu borde det gå bättre. Fast nu har jag inte tid att skriva mer, för jag maste göra mina läxor (visst låter det kul) innan Scrubs börjar.

Brandalarm

Inatt hade det varit riktigt nice om Jonathan bodde med mig på fulltid... Vaknade kl 1:30 av ett genomborrande oljud och jag kastade mig ur sängen och sprang runt i lägenheten och sökte efter vad det nu var som lät så illa sa jag kunde stänga av det (jag hade precis vaknat och var nog inte helt klar i skallen). Det lät som att det kom från köket, så jag kollade fläkten osv. Men sen upptäckte jag när jag öppnade dorren ut till korridoren att ljudet var ännu värre där ute. Forst Då slog det mig att det nog var brandalarmet. Så jag tog på mig kläder och slet åt mig handväskan och begav mig ut. Byggnaden har upp emot 100 lägenheter, men det var bara typ 15 personer ute. Nog för att det inte luktade rök, men kom igen. Jag ville i alla fall vara på den säkra sidan. Någon sa att dom hade ringt brandkåren, så där stod vi och väntade i säkert 10-15 minuter innan brandbilen äntligen dök upp. Tur att det inte är vinterväder än! Hade det varit en riktig brand hade flera säkert brunnit inne vid det laget. Nu var det falskt alarm, så efter en stund hade brandmännen stängt av alarmet och det var fritt fram att intaga sängen och så småningom.... sömn! Jag som hade lagt mig tidigt for jag behövde mycket sömn inatt. Så blev det med den saken.

Kvällsmat...

Varm oboy och Wasa knäckebröd har aldrig smakat så gott som ikväll. Antligen har jag hittat ett smör som smakar åtminstone lite som det gör i Sverige. Jag älskar IKEA som förser mig med svenska produkter som Bondost, Kalles Kaviar och svartvinbärssaft. För att inte tala om Marabou mjölkchoklad!

Nu måste jag bara hitta ett mjöl som beter sig likadant som svenskt mjöl också. Jag har försökt baka kladdkaka flera gånger, men har inte lyckats få den kladdig en enda gång! Väldigt frustrerande. Men jag hoppas fortfarande. Jag hittade ju som genom ett mirakel ett smör som nästan smakar som svenskt smör.

RSS 2.0