Tidsfördriv

Kvallens lektion avslutades 45 minuter tidigare an vanligt idag. Jaaaa va braaaa. Synd bara att jag maste vanta i 45 minuter pa att min alskade ska bli klar med sin lektion innan vi kan fara hem. Men det ar sånt datasalar ar till for. Jag kan uppdatera min blogg! Det spelar val mindre roll att jag inte har nagot att saga, eller hur?

Tja, kanske en sak ar vart att namnas. Min professor (en tjurig käring, vanligtvis) laste upp min Direct Mail rubrik som ett bra exempel for var senaste "uppsats". Jag alskar min copywriting-kurs. Det ar sa roligt och intressant och det ar kul nar man blir battre och battre pa det. Jag har haft svart med rubriker hittills sa jag blev sa glad att min senaste var "exemplarisk".

10-15 minuter kvar. Det far bli lite spider solitaire.

Semla

Just ja. I helgen blev jag medbjuden till en liten tillstallning dar en massa amerikaner med svensk harstamning samlas och pratar om Sverige. Vanligtvis samlas de under tider pa aret som ar tgypiska for svenska traditioner, till exempel Valborg, midsommar, kraftfest och sa vidare. I helgen var det Fettisdag! Lite sent omsider, men jag var valdigt tacksam for en liten semmelbulle eftersom jag har saknat denna delikatess och trodde jag skulle bli utan i ar. Och god var den ocksa!!!! Jag var lite tveksam eftersom man aldrig vet vad man far nar det inte kommer direkt fran moderlandet. Men forutom en blygsam hardhet pa undersidan sa var den helt underbar. Gradden och mandelmassan och allt. Jag ar tacksam att svagerska med familj ar medlemmar i denna underliga klubb.

Mycket nu

Hej hopp.

Den har sista veckan innan "Spring Break" och jag har en del plugg att fa gjort innan lovet tar vid. Inget stort dock, men minst en uppsats, och en del av en uppsats (till grupparbetet). Forra torsdagen hade jag min enda midterm (tenta), som gick oforvantat bra faktiskt. Var tvungen att banka in 10 laaaanga kapitel in i huvudet, det ar verkligen svart att fa sa pass mycket information att fastna i minnet. Men som sagt, tentan gick nagorlunda bra. Fast jag vet inte rikigt forran jag far tillbaks resultaten den har veckan. Hoppas pa ett B i alla fall.

Temperaturen har antligen borjat stiga har nu. Idag, for forsta gangen pa hela vintern har vi plusgrader. 0,5 grader celsius for att vara exakt. Framsteg! Det ar alltid harligt nar det inte ar smartsamt att ga utanfor dorren.

Min make har ju varit arbetslos nu nagra manader for er som inte vet det. Det har varit riktigt jobbigt, a-kassa finns inte riktigt har, i alla fall inte i den utstrackning som i underbara Sverige. Men i fredags fick han antligen ett jobberbjudande, med sjukforsakring, tandvardsforsakring och betald semester och allt! (Kanns sjalvklart for svenskar, men sa fungerar det inte riktigt i detta land). Vi ar enormt tacksamma till Gud att allt ordnade sig sa pass snabbt anda.

Nu har vi bestamt oss for att borja i varan cellgrupp igen, den har forandrats lite under tiden vi har varit franvarande, flera av smabarnsfamiljerna har lamnat gruppen, sa nu med oss ar det bara tre par kvar. Vilket kanns bra tycker vi, for forut foljde smabarnen med till gruppmotena och det var valdigt svart for oss som inte har barn att koncentrera oss pa samtalet osv. Nu ar vi mycket peppade, och vi ska aven bjuda med ett annat par som vi kanner som gar i samma kyrka som oss. http://www.whchurch.org/content/page_1.htm

Stay cool.

Bitter kyla

Imorse var det -25 grader celsius ute. Det verkar vara normen har i Minnesota. Nastan hela vintern har vi haft 15-30 minusgrader. Jag fryser ihjal! Alla som bor har tycker att jag borde ju vara van, jag kommer ju fran Sverige, men nej. Jag kan inte komma ihag en enda vinter i mitt liv nar temperaturen standigt har legat under -15 grader. Och blasten, dessutom! Vinden biter hart i kinden och gar man fran dar jag parkerat bilen till skolans ingang (ca 100 meter), sa kanns det som att benen fryst till is. "Global Warming" lyser med sin franvaro i Minnesota.

Grupparbete

Jag har haft tur hittills pa skolan. Bara ett grupparbete fram till den har terminen. Nu ar jag inne pa mitt andra grupparbete. Endast kvinnor. Ni kanske kan gissa vart jag ar pa vag? Konflikt, efter konflikt, efter konflikt. Och jag ar inklamd nagonstans mitt emellan. Jag samaker med den tjuriga i gruppen, sa efter varje lektion maste jag lyssna pa hennes bittra tjat. Varje forslag som kommer upp satter hon sig emot. Irri!

Nu har hon dock sagt ifran sig gruppen och ska skriva sin kampanj-plan alldeles sjalv. Jag hoppas hon klarar av det, jag vet att jag skulle absolut inte klara av att skriva den helt ensam. Kursen ar riktigt intressant och larorik och jag tror att det har projektet kommer att vara en nyttig erfarenhet att ta med mig in i arbetslivet. Nagon inom reklambranshen hemma i Sverige (helst Stockholm) som letar efter en varldsvan reklamstuderande praktikant? Jag kan borja tidigast januari 2009. :)






Jane Austen

Tack for lanken J :)

I am Elinor Dashwood!

Take the Quiz here!


TV-kandis

Jag är så dålig på att blogga.

En tredjedel av vårterminen har redan passerat och jag har inte skrivit något på över en och en halv månad. Sorry.

Jag tänkte bara dela med mig lite av några bilder från i förrgår när jag klippte mig och färgade håret. Aven några bilder från när vi var ute och partajade med K och hennes kompisar.


American Idol Season 7 har börjat här i staterna. Här följer några smakprov:

http://www.youtube.com/watch?v=oIEIFw1GeTQ

http://www.youtube.com/watch?v=_K13f5sOtCg

http://www.youtube.com/watch?v=ozsEdXO-b-o&feature=related

Det tog mig en evighet att klura ut hur man skapar länkar. Jag är visst inte så "computer savvy" som jag trodde. Det är verkligen irriterande också att jag uttrycker mig bättre på engelska än på svenska. Dags att flytta tillbaks snart?

RSS 2.0