Just nu saknar jag...

....lakritsfiskar....gott & blandat....colaflaskor.....nappar....roda ferraribilar.... och en massa annat svenskt godis. Nan som kanner for att skicka mig lite losgodis, sa tveka inte :) Marabou har jag sa det racker har.... men svenskt losgodis har jag varit utan i ett ar nu och jag borja kanna av det.... dregla.


                image31

Diplomerad Copywriter...

Det vill jag bli. Har just gjort lite research och hittat en del kurser i Sverige som jag troligen kommer ansoka till nar jag ar hemkommen. Men dyrt ar det. Vill jag komma nagonvart ar det val anda ett pris jag maste betala... Lite komisk om man tanker efter, jag har ju spenderat en formogenhet pa min Bachelor's Degree redan. Men jag vet bara hur man skriver copy pa engelska, har ingen riktig koll annu pa hur det fungerar i Sverige. Sa en 10-13 veckor lang distanskurs later mycket lockande just nu. Dessutom ska jag redan nu borja skriva och lasa mer pa svenska sa jag kommer in i spraket mer. Det ar lojligt hur latt man glommer att uttrycka sig pa sitt modersmal ju mindre man anvander det. Pratade med en svensk som jobbar pa ett av de manga konsulaten har i USA, och vi forsokte desperat komma ihag vad "maiden name" heter pa svenska. Nae, uscha.

Lasa

Antligen har jag tagit mig tid for att lasa lite for nojes skull. Nar man val har borjat gar det liksom av sig sjalv, och jag undrar liksom varfor jag altid drar mig for att borja lasa... Det ar ju hur kul som helst, mycket battre an att dega framfor TV:n i all evighet. John Grisham nu, surprise surpise. Han ar ju min favorit. Men det kanske ar bra att vidga mina vyer lite. Tur att jag har blogg-vanner som laser mycket sa man kan fa lite tips! Dyrt att fixa svenska bocker har, dock. Men det drojer i och for sig inte lange forran jag ar pa svensk mark och da kan jag ju lasa hur mycket svenska bocker jag vill. Och da ar jag klar med skolan ocksa (halleluja!) sa jag kan inte skylla pa att jag har for lite tid. Tid tar man sig. Men jag maste fortfarande lara mig den konsten.

Grillfest och tornado-varning

Grillpartyt blev mycket lyckat, aven om ingen visade nagot intresse for kubbspelet som jag hade tagit med mig. Kanske jag kan lura i dem att spela nasta gang. Jag har ju inte varldens basta talformaga, sa nar jag skulle forsoka forklara reglerna for en av tjejerna som var dar gick det inte sa bra. Och det resulterade i ett svagt intresse for mitt alskade svenska kubbspel. Forhoppningsvis far jag spela det nar mor och far kommer hit senare i juli... Anyways, Fernando ar otroligt duktig pa att laga mat, och mexikansk mat ar naturligvit hans specialitet. Pa menyn stod fajitas med rakor, kyckling, steak och guacamole och salsa som var helt oemotstandliga. Jag kande mig lite dum som tog med mig min svenska trakiga tigerkaka, men den blev faktiskt mycket popular!




Igar hade vi jattevarmt vader det var helt underbart! Fast senare mot eftermiddagen blev det ovader och vi hade till och med tornado-varning ett tag. Som tur var hann vi med en harlig promenad innan ovadret borjade, och jag kunde antligen kanna doften av syrener for forsta gangen i ar!

Langhelg!!!

Jag fick just reda pa att jag ar ledig pa mandag! Det ar visst Memorial Day da. Det ar verkligen svart att halla reda pa alla dessa amerikanska hogtider och langhelger. Jag har ju svart med de svenska ocksa i och for sig. Pa lordag blir det BBQ-fest hemma hos N och F, det ar alltid kul att umgas med dem aven fast de har en lite jobbig 3-aring som ar galen i mig. Jag umgas faktiskt hellre med vuxna. Om hon gav mig lite uppmarksamhet skulle det vara okej, men hon foljer mig vart an jag gar.

"Vill du leka med mig i mitt rum?", fragar hon hela tiden. "NEJ" sager jag. "Why?", sager hon. "For jag vill umgas med dina foraldrar", sager jag. "Why?", sager hon. Ungefar sa gar det till varenda gang vi ar dit. Forutom att allt sags pa engelska forstas :) Jag hoppas innerligt att det kommer fler barn dit nu pa lordag sa hon far nagon i hennes egen alder att leka med.

Sen tanker jag forsoka fa med Jonathan ut pa en liten biltur pa sondag eller mandag. Det ar dags for oss att hitta pa nat, vi stannar mest hemma hela tiden och kollar pa TV. Kanske blir en tripp norrut. Eller soderut. Vill se var-fargerna och se lite natur. Nu nar varen antligen har kommit (en kall var, men anda!)

Perfect nails

Idag fick jag hora att jag har perfekta naglar. Alltid roligt att hora komplimanger. Speciellt nar jag har slutat sminka mig, kla mig fint (det har jag kanske aldrig gjort), och tvatta haret. Okej det dar sista var ett forsok till skamt och jag vet att det misslyckades.

Borta bäst?

Jag funderar på varför man alltid vill vara någon annanstans än där man är. Så är det for mig nu i alla fall. Jag gillar att bo här, men vill till Stockholm. Kollar pa lägenheter, hus (asdyrt forresten), jobb och annat och drömmer mig bort. Och så kommer jag ihåg mina tonårsår, då min stora dröm var att flytta till det stora landet i väst och prata engelska dagarna i ända. Nu är det vardagsmat, ingen speciellt med det. Så kommer det bli så när vi bor i Stockholm också? Jag måste lära mig att ta vara pa nuet, att vara tacksam för det jag har och sluta längta bort. Men det är väl så att Sverige alltid kommer vara hemma. För mig i alla fall. Min älskade amerikan längtar också till Sverige nu, och jag hoppas han kommer trivas där. Men man vet ju aldrig, for han har ju växt upp i landet i väst. Bara vi får vara tillsammans spelar det väl ingen roll vart vi bor? Just nu har vi dock inget val annat än att flytta till Sverige, omständigheterna nästan tvingar oss dit. Men inte oss emot. A new, fresh start seems just about right.

Nu är det slutfilosofierat. (håller jag pa att glömma svenskan?)

Bröllopsdag!

Idag firar vi ett-årig bröllopsdag! Tänk vad tiden går fort. Inte klokt egentligen. Ikväll blir det italiensk restaurang, ska bli kul att klä upp oss och ha en romantisk utekväll. Ser fram emot många långa år till!

..... nagra dagar senare: Lagger upp en bild pa Jonathan fran denna fina dag! 

Mother's Day

Har i USA firas mamma den andra sondagen i maj, vilket i ar infaller just idag. Vi har tillbringat formiddagen hemma hos mamma och pappa Waldoch. Svagerskan Lisa hade hand om maten och jag och Jonathan blev tillfragade att ta med oss en fruktsallad, som vi forberedde i ett swoosch under halvtimmen vi hade mellan gudstjansten och Mother's Day-firandet. Det blev en inomhus-picknick med hotdogs, potatissallad, fruktsallad och brownies till efterratt.
 
   Har ser vi Grandma Jo med lillgumman Annika.

Vi har antligen var nu, men flera veckor senare an forra aret. Jag kommer ihag att jag fick uppleva syrener tva ganger forra varen, forst i Saint Paul innan vi for till Sverige i slutet av april, och sen vid vart brollop i mitten av maj. Jag alskar syrener. An har dom inte dykt upp har, men jag vantar talmodigt.

Jag var pa TV i helgen. Pa ett program som heter Split Ends. Jag stallde upp som modell tidigare i ar (gratis klippning och fargning!) och det var ganska coolt att vara med pa TV. Som modell ar man inte med varst mycket men anda ratt haftigt. Vi spelade in det sa mamma och pappa ska fa se sen nar dom kommer och halsar pa i juli :)

RSS 2.0